Tutireceptek.hu fejléc

Kapormártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2-3 ek. kapor,
liszt,
citromlé,
5 dkg vaj,
3 dl erőleves,
só,
2 dl tejszín (tejföl vagy kefír).

Elkészítés:
2-3 ek. lisztet szárazon barnára pirítunk. 5 dkg vajat, valamint 2-3 ek. aprított zöldkaprot hozzáadga jól összedolgozzuk. Felöntjük 3 deci erőlevessel vagy vízzel ( a leveszöldségek ízét zöldségporral, pl. vegamixszel is pótolhatjuk), és időnként megkevergetve 10 percig főzzük. Sóval, citromlével( vagy hagymás lével citromlével), csipetnyi cukorral ízesítjük, és selymesítjük 2 deci tejszínnel (tejföllel vagy kefírrel).

Tanácsok:
krumplipürével, ill. sült zöldségekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizsgombóc kapormártással » Marhahús kapormártással » Kapormártás főtt húsokhoz » Kapormártás2
» Egyszerű kapormártás » Kapormártás egyszerűen » Tökgombóc kapormártással » Haltekercs kapormártással
» Tejszínes kapormártás » Currymártás » Szalámisaláta » Bolgársaláta
» Fokhagymás répasaláta » Tonhalas burgonyasaláta » Kitti salija » Fogyi saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.