Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú bab csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg májbab, 60 dkg füstölt csülök, 2 fej vöröshagyma, 1-2 evőkanál mangalicazsír (vagy más zsiradék), liszt, 2 db babérlevél 1 evőkanál pirospaprika, Ízlés szerint ecet, só és őrölt fekete bors A tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A feldarabolt csülköt és a babot külön-külön éjszakára beáztatják, levüket a végén leöntjük. A csülköt kb 2 liter vízben feltesszük a babbal együtt főni. Levébe kevés sót és babérlevelet teszünk. Aki szereti az borssal is meghinti. Közben a két fej apró kockára vágott vöröshagymával paprikás rántást készítünk, és ezzel berántjuk a levest, majd ízlés szerint ecetezzük és forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú csirkezúza » Bableves füstölt csülökkel » Brassói rakott savanyúság » Savanyú káposzta saláta
» Édes-savanyú sertéscsíkok » Galuska darált csülökkel. » Édes és savanyú » Savanyú malacleves
» Sutus leves csülökkel » Savanyú krumplifőzelék » Bugonyaleves csülökkel » Édes - savanyú sertés
» Kímélő kocsonya csülökkel » Savanyú káposztás borda » Vegyes vágott savanyúság » Savanyú szív


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.