Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú bab csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg májbab, 60 dkg füstölt csülök, 2 fej vöröshagyma, 1-2 evőkanál mangalicazsír (vagy más zsiradék), liszt, 2 db babérlevél 1 evőkanál pirospaprika, Ízlés szerint ecet, só és őrölt fekete bors A tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A feldarabolt csülköt és a babot külön-külön éjszakára beáztatják, levüket a végén leöntjük. A csülköt kb 2 liter vízben feltesszük a babbal együtt főni. Levébe kevés sót és babérlevelet teszünk. Aki szereti az borssal is meghinti. Közben a két fej apró kockára vágott vöröshagymával paprikás rántást készítünk, és ezzel berántjuk a levest, majd ízlés szerint ecetezzük és forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú burgonya » Savanyú krumplifőzelék » Nyári savanyúság télire » Savanyúkáposzta leves 2.
» Édes-savanyú csirkemell » Sutus leves csülökkel » Gomba savanyúság » Édes-savanyú káposzta
» Olajos paprika(Savanyúság) » Hordós savanyúság másképp » Savanyúkáposztás saláta » Kínai erős-savanyú leves
» Savanyú répa leves » Édes - savanyú sertéssült » Kovászos savanyú káposzta » Édes-savanyú csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.