| Kapribogyós csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre: 1 kg csirkemell liszt vaj olívaolaj 2 dl száraz fehérbor kis üveg kapribogyó 3 db citrom 1 csomó petrezselyemzöld só bors Elkészítés: A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk.Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat és végül lisztben megforgatjuk, hogy egy vékony réteget képezzen a húson. Egy serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat és hozzáöntjük a két evőkanál olívaolajat is,majd felforrósítjuk. Ezután a csirkemellek mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből a húst és a serpenyőben maradt vajas, olívás keverékhez adjunk még egy evőkanál vajat, majd csavarjuk hozzá a citrom levét, mehet bele a kapribogyó és hozzáöntjük a fehérbort is. 5 percig forraljuk az egészet. Visszarakjuk a serpenyőbe a csirkemelleket és így is pároljuk még pár percig, majd a maradék citromot felszeletelve hozzáadjuk a csirkéhez. 1-2 percig forraljuk még. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, ízlés szerinti körettel. Tanácsok: Gyors, könnyű, kellemesen aromás húsétel. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |