Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapribogyós csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre:
1 kg csirkemell
liszt
vaj
olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
kis üveg kapribogyó
3 db citrom
1 csomó petrezselyemzöld

bors

Elkészítés:
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk.Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat és végül lisztben megforgatjuk, hogy egy vékony réteget képezzen a húson.
Egy serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat és hozzáöntjük a két evőkanál olívaolajat is,majd felforrósítjuk. Ezután a csirkemellek mindkét oldalát 4-4 percig sütjük.
Kivesszük a serpenyőből a húst és a serpenyőben maradt vajas, olívás keverékhez adjunk még egy evőkanál vajat, majd csavarjuk hozzá a citrom levét, mehet bele a kapribogyó és hozzáöntjük a fehérbort is. 5 percig forraljuk az egészet. Visszarakjuk a serpenyőbe a csirkemelleket és így is pároljuk még pár percig, majd a maradék citromot felszeletelve hozzáadjuk a csirkéhez. 1-2 percig forraljuk még.
Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, ízlés szerinti körettel.

Tanácsok:
Gyors, könnyű, kellemesen aromás húsétel.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni sültcsirkemellfilé » Csirkemell Hawaii módra » Csirkemelles húspogácsa » Sajtpaplanos csirkemell
» Szezámos csirkemell » Parmezános csirkemell 1. » Alufóliás csirkemell » Chilis-szójás csirkemell
» Pongyolás csirkemell » Sonkás pórés csirkemell » Sörben párolt csirkemell » Mézes-mustáros csirkemell
» Füstölt sajtos csirkemell » Legfinomabb csirkemell » Makói rántott csirkemell » Márványsajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.