Tutireceptek.hu fejléc

Kapros puliszkagolyók recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
fél liter tej
fél liter víz
4 dl kukorica liszt

bors
1 ek olaj
zöld kapor levél
snidling levele
bazsalikom

Elkészítés:
Fél liter tejet, fél liter vizet felmelegítünk, (nem forralásig). A tűzről levéve, hozzákeverjük a 3-4 dl kukoricalisztet, kevés sót, csipetnyi borsot, 1 -EK olajat. Jól elkeverjük, 10-15 percig állni hagyjuk. Újból tűzre rakjuk, és kis lángon, állandóan kevergetve át főzzük. Föfögjön, mint a vulkán. A végén bele keverünk apróra vágott kapor levelet, és snidlinget. Ezzel már csak átforgatjuk. Hagyjuk kihűlni, és még langyosan golyókat formálunk(a legjobb a fagyis kanál).Megszórhatjuk friss kaporral, bazsalikommal és hagymaszárral.
Sült cukkinivel, és padlizsánnal, nagyon ízletes, laktató, és egészséges.
A golyók bármilyen étel köreteként adhatók.

Tanácsok:
A zöld fűszerek izlés szerint elhagyhatóak.Nélkülükis finom.
FOTÓ a naplómba!!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: rolvisa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros-tejszínes csirke » Kapros sajtkoktél » Kapros húsgombóc » Kapros juhtúrós lángos
» Juhtúrós kapros csusza » Kapros erdei gomba » Kapros túrós krumplisült » Kapros csőben sült krumpli
» Túrós-kapros rakott tészta » Uborka leves kaprosan » Fokhagymás, kapros uborka » Kapros csirkemell
» Kapros-túrós csirkemell » Kapros pulykaraguleves » Ordás-kapros palacsinta » Sajtos, kapros palacsinta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.