Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros puliszkagolyók recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
fél liter tej
fél liter víz
4 dl kukorica liszt

bors
1 ek olaj
zöld kapor levél
snidling levele
bazsalikom

Elkészítés:
Fél liter tejet, fél liter vizet felmelegítünk, (nem forralásig). A tűzről levéve, hozzákeverjük a 3-4 dl kukoricalisztet, kevés sót, csipetnyi borsot, 1 -EK olajat. Jól elkeverjük, 10-15 percig állni hagyjuk. Újból tűzre rakjuk, és kis lángon, állandóan kevergetve át főzzük. Föfögjön, mint a vulkán. A végén bele keverünk apróra vágott kapor levelet, és snidlinget. Ezzel már csak átforgatjuk. Hagyjuk kihűlni, és még langyosan golyókat formálunk(a legjobb a fagyis kanál).Megszórhatjuk friss kaporral, bazsalikommal és hagymaszárral.
Sült cukkinivel, és padlizsánnal, nagyon ízletes, laktató, és egészséges.
A golyók bármilyen étel köreteként adhatók.

Tanácsok:
A zöld fűszerek izlés szerint elhagyhatóak.Nélkülükis finom.
FOTÓ a naplómba!!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: rolvisa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros csirkeragu-leves » Omlós kapros-túrós kiflik » Kapros palacsinta » Kapros túrókrém
» Patisszon kaprosan » Kapros joghurtturmix » Tejfölös-kapros saláta » Tejfölös kapros lángos
» Kapros-túrós csirkemell » Ordás-kapros palacsinta » Kapros-túrós csusza » Kapros zúzaleves
» Tejszínes, kapros csirke » Ínycsiklandó kapros csoda » Kapros céklakrémleves » Kapros cukkinfőzelék


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.