Tutireceptek.hu fejléc

Karalábé-krémleves baconnel és garnélarákkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 személynek:
1 db karalábé zöldjével
1 db krumpli
2 szelet bacon
4 db garnélarák
petrezselyem
tej
főzőtejszíin
fehérbor

őrölt feketebors
marhahúsleveskocka
őrölt pirospaprika
olívaolaj
chiliszósz

Elkészítés:
A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.

A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.

Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni. Amikor majdnem kész, öntök hozzá tejszínt és bort. Botmixerrel összekeverem.

Közben a bacont szeletelem, megsütöm, hozzáadom a garnélát, 2-3 percig sütöm mindkét oldalán.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele garnélát, szalonnát, kicsi karalábélevelet, frissen őrölt borssal meghintem.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti garnélarákkal » Rakott csirkemell baconnel » Mézes eperkrém leves » Sajtkrémes krumplileves
» Lengyel hideg céklaleves » Tejfölös céklaleves » Csiperke leves másképpen » Tavaszi leves Mo-No módra
» Amarettis tökleves » Árpagyöngy leves » Mozart-golyó » Cukkini lepény
» Gyömbéres sárgadinnyeleves » Hagymaleves mikróban » Hideg őszi zöldségleves » Kedvenc zöldséges leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.