Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol burgonyával recept

Kategória:


Hozzávalók:
Két kisebb vagy egy nagy burgonya; 3-4 rózsa karfiol mérettől függően.

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, apróra felszeleteljük és bő vizben odatesszük főni. A karfiolt minél kisebb rózsáira szedjük alaposan megmossok, és szintén feltesszük főni. Ha puhára főtt, akkor a botmixer mérőedényébe tesszük és jó alaposan összeturmixoljuk.

Tanácsok:
Ha lehet kerüljük az egy edényben főzést. Mert a karfion főző levét nem szabad felhasználni a puffasztó hatása miatt.

Én Sinlac (rizs és szentjánoskenyérmag kivonat alapú pép) -ot tettem hozzá, attól enyhén édeskés izű lett.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: fildus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos lapocka » Paradicsomos karfiol » Galuska burgonyával. » Karfiol fóliába sütve
» Karfiol saláta » Finom sajtos karfiol » Sajtos-sonkás karfiol » Tejszínes karfiolleves
» Sonkás tepsis karfiol » Tejfölös-sajtos karfiol » Csőben sült sonkás karfiol » Karfiol felfújt
» Karfiol fasírozott » Húsos rakott karfiol 2. » Babos rakottkarfiol » Csülkös karfiolsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.