Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolrizottó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db nagy karfiol
10 dkg sajt
1 dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa

bors

Elkészítés:
A karfiolt mossuk meg, szeddjük rózsáira, és aprítógépben aprítsuk akkorára, mint a rizsszemek. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd rakjuk bele a karfiolt. Kis lángon pároljk pár percig, és öntsük fel a húslevessel.
Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Főzzük puhára körülbelül 10 perc alatt. Közben többször kevergessük meg. A végén szórjuk hozzá a reszelt sajtot. Várjuk meg, amíg teljesen elolvad. A tetejére pirított zsemlemorzsát szórjunk, és kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tesztas brokkoli felfujt » Mexikói zöldségpörkölt » Padlizsán tojással » Baconös-cukkinis nyúl
» Sajtos-almas kukorica fasírt » Céklatokány » Rakottkáposzta » Gombatokány zalai dödöllével
» Zöldparadicsomos zakuszka » Köpönyeges burgonya parázson » Brokkolis-gombás tészta » Karfiol - fehérborral
» Burgonyás cukkinis ropogós » Grillezett szezámmagos spárga » Sonkás brokkolilepény » Rakott karfiol tepsiben sütve


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.