Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolrizottó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db nagy karfiol
10 dkg sajt
1 dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa

bors

Elkészítés:
A karfiolt mossuk meg, szeddjük rózsáira, és aprítógépben aprítsuk akkorára, mint a rizsszemek. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd rakjuk bele a karfiolt. Kis lángon pároljk pár percig, és öntsük fel a húslevessel.
Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Főzzük puhára körülbelül 10 perc alatt. Közben többször kevergessük meg. A végén szórjuk hozzá a reszelt sajtot. Várjuk meg, amíg teljesen elolvad. A tetejére pirított zsemlemorzsát szórjunk, és kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefasírt natúr joghurtal » Zöldséges kenyérpuffancsok » Vitaminborda » Cukkini fasírt
» Rakott brokkoli másként » Borsós-gombás rizottó » Gombás cukkini lepény » Karfiol sonkahabbal
» Rántott paradicsom » Sajtos patiszon » Karfiolos rántott palacsinta » Karfiolpuffancs I.
» Tejfölös lecsó » Hagymatokány burgonyával » Feketeretek-szendvics » Gomba karfiollal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.