Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol sonkahabbal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg karfiol
1 csokor petrezselyem
5 dkg sonka
1 dl tej
5 dkg margarin
2 dl tejföl
4 tojás
só, őrölt bors
a tál kikenéséhez margarin

Elkészítés:
A rózsáira szedett, alaposan megmosott karfiolt a tejjel hígított meg sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, és egy margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk.
Ezután a tejfölt a különválasztott tojássárgákkal meg az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, és a karfiolra locsoljuk.
Végül a tojásfehérjét csipetnyi sóval, őrölt borssal meg az apránként hozzáadott apróra vágott sonkával kemény habbá verjük, és a tejföllel leöntött karfiolra simítjuk.
Sütőben addig sütjük, míg a hab megszilárdul.

Tanácsok:
Felhasználható hozzá maradék sonka, vagy bármilyen szalámi, felvágott!


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolpörkölt » Karfiolpüré » Sonkás sajtos karfiol » Krokett gombás karfiolból
» Karfiol-póréhagyma püré » Sajtos karfiolfánk » Karfiolos-sajtos puffancs » Sajtos rántott karfiol
» Karfiolos tészta » Tejes karfiol sargarepaval » Tojásos rakott karfiol » Karfiol rántva
» Gomba karfiollal » Karfiolkrém leves » Karfiolpörkölt 2. » Gombás karfiol-tál


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.