Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májas karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol (70-80 dkg)
2 dl tejföl
1 doboz sertésmáj konzerv
5 dkg margarin
2 evőkanál liszt
2 tojás
2 dl tej
1 evőkanál ételízesítő
kevés törött bors
csipetnyi őrölt szerecsendió
a tesihez kevés olaj és zsemlemorzsa

Elkészítés:
A rózsáira szedett nyers karfiolt kikent és bemorzsázott tepsipe terítem.
A margarint habzásig hevítem a liszttel, felöntöm a tejjel, és kevergetve sűrűre főzöm. Hozzáadom a tejfölt és felvert tojásokat. Belekeverem az ételízesítőt és a többi fűszert, majd a villával alaposan összetört májkrémet is. Ezt az öntetet rálocsolom a karfiolra, és az előzőleg 10 percig előmelegített sötőbe tolom, ahol 25 percig sütöm közepes lángon. Mielőtt kivenném a sütőből, meggyőződöm arról, hogy a közepe is átsült-e már, vagyis beledugok egy fogvájót. Ha már nem ragad a massza a pálcikára, akkor biztosan átsült.

Tanácsok:
Hamar elkészül, kezdő háziasszony is sikert arathat vele.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörtésztában sült karfiol » Karfiol vajas morzsával » Sertésborda karfiollal » Csőben sült karfiol
» Sajtos karfiol felfújt » Klasszikus rakott karfiol » Tejfölös karfiol leves » Karfiolpuding
» Rakott karfiol tojással » Hagymás diós karfiolrizs » Tejszínes-gombás karfiol » Karfiol a mikróban
» Sajtos sült karfiol püré » Hideg karfioltál » Tejfölös karfiolleves » Brokkolis-karfiolos csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.