Tutireceptek.hu fejléc

Gombás zakuszka recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. erdei gomba
1 kg. vöröshagyma
1 kg. pradicsompaprika,
1 kg. zöldpaprika
1 liter étolaj,
1,5 liter paradicsomlé,
só,
őrölt fekete bors,
nátrium benzoát ( vagy szalicil)
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott és szeletelt gombát sós, citromos vízben megfőzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megdinszteljük, üvegesre pároljuk. A mosott, tisztított paprikát ledaráljuk és lassú tűzön melegitve a levét elpárologtatjuk, majd az egészet a hagymához adjuk. Összekeverjük az egészet a gombával, a paradicsomlével, izlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt fekete borssal, majd 20 - 25 percig főzzük, állandóan kevergetve. Előmelegített üvegek aljára tartósítót szórunk, majd belerakjuk a masszát és a tetejét is tartósítóval látjuk el, és lapkával az üveget lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig. ,

Tanácsok:
A mennyiségek kívánság szerint csökkenthetők az arányok megtartásával.
Igen jól felhasználható ételek készítéséhez. Az anyag felbontva hűtőben tárolandó.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirkecombok » Húsos, gombás fasirt » Gombás sonkaleves » Cukkinis-gombás tészta
» Sonkás-gombás karaj » Gombás-Husos Fasirt » Citromos, gombás csirke » Gombás knédli
» Gombás spárga » Gombás csirkeszárny » Gombás rakott borda » Gombás karfiol-tál
» Csirkés-gombás kavarodás » Gombás tarja tepsiben » Gombás sonkasaláta » Gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.