Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsírban sült csirkemáj recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
Kb. 1/2 kg csirkemáj szívvel
kb.1/2 kg zsír
1-2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
pici só

Elkészítés:
A májat átnézem,levágom a szívről a hártyát,és kettéhasítom,az epét eltávolítom.A feldarabolt hagymát a zsírral felteszem dinsztelődni.Meleg zsírba fektetem a májat.Mikor a külseje kicsit kivilágosodik lejjebb veszem,lazán lefedem,hogy ne fröcsköljön.Nézegetem időnként.Teszek bele oregánót,bazsalikomot,fele fokhagymát belereszelem.Addig sütöm,míg szétvágásnál láthatóan átsült.Beleteszek kis sót,és a maradék fokhagymát.Leveszem,hagyom kihűlni,megdermedni.Hűtőben jól eltartható.

Tanácsok:
A fűszereket nem szabad túl sokáig sütni,mert megkeserednek.Magas jénai edénybe szoktam tenni,hogy a zsír ellepje a májat.Az asztalnál akár egy kenőkéssel vághatjuk,kenhetjük a kenyerünkre,akár a vajat.Nem kell sok egy-egy falatra,és kiadós az egész családnak akár egy hétig is,mikor kedvünk szottyan rá.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: hettikem


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkemáj sütve » Narancsos csirkemáj » Csirkemájas Palacsinta » Currys csirkemáj
» Kati csirkemája » Jászsági csirkemáj » Csirkemájpástétom » Csirkemájas tarisznya
» Tepsis, lecsós csirkemáj » Csirkemájjal töltött tök » Házi csirkemájkrém » Csirkemájas finomság
» Baconba göngyölt csirkemáj » Csirkemájas csirketokány » Csirkemájas » Baconbe tekert csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.