Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borsos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg-os konyhakész csirke,
1 evokanál olívaolaj,
1,5 kávéskanál feketebors;
2 evokanál szójaszósz,
1 evokanál borecet,
4 újhagyma,
1 gyömbérgumó (vagy orölt gyömbér),
1 kávéskanál só

Elkészítés:
Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a csirkét 75 percre.
Csöpögtessük le és éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húst a borós részével lefelé egy tűzálló edénybe.
Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért.
Keverjük össze a mártás többi anyagával. Serpenyoben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a borsot, és kevergessük addig, amíg nem érezzük az aromáját.
Öntsük a húsra, majd öntsük rá a mártást.
Fedjük be edényünket alumínium fóliával, tegyük gőzre és erős tűzön főzzük 30 percig.
Tisztítsuk meg, vágjuk fel a körítésnek szánt újhagymát.
Ha a hús megpuhult, szórjuk meg a hagymával. Forrón tálalhatjuk.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyárson sült csirkemell » Narancsos csirkecombok » Szezámmagos mézes csirke » Almás, sajtos csirkemell
» Vajas-barackos csirkemell » Májas csirkeleves » Tepsis rizses csirke » Ördögi csirkemell
» Sütőtökpüré csirkemellel » Meggyes csirke » Sóágyon sült csirkecomb » Sajtos batyus csirke
» Görög Csirke » Zöldborsós csirkemáj » Csirke anyós módra » Falusi csirke birsalmával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.