Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kemencében sült tűzdelt őzgerinc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 őzgerinc egészben,
2 db. nagyobb vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma,
15 dkg. húsos füstölt szalonna,
1 evőkanál oliva olaj
só,
őrölt feketebors,
1 kiskanál fűszerpaprika,
1 liter tej

Elkészítés:
Az őzgerincet lehártyázzuzk, formázzuk és tálra téve tejet öntünk rá úgy, hogy ellepje. Hideg helyen egy napig áztatjuk, majd lemossuk vizzel, lecsepegtetjük, nagyobb edénybe tesszük és hideg vizben elkezdjük főzni. Hozzáadjuik a karikára vágott vöröshagymát, a tisztított és durván szeletelt fokhagymát és a húst majdnem készre főzzük. Kivesszük, lecsöpögtetjük, majd bevagdossuk és a füstölt szalonna csíkokkal megtűzdedljük. Tepsibe téve izlés szerint sózzuk, borsozzuk és kemencében ( sütőben) pirosra sütjük úgy, hogy a lévewl gyakran locsolgatjuk. Az utolsó ellenőrzéskor fűszerpaprikát szórunk rá, igy szép piros szine lesz. Az ízlésnek megfelelő körettel, burgonya salátával tálaljuk. Száraz fehér bor illik hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Foltos túrós őzgerinc » Tűzdelt Csirkemell » Csokoládés őzgerinc » Őzgerinc /nem sütős/
» Csokoládés-túrós őzgerinc » Kekszes őzgerinc » őzgerinces hidegtál » Kemencében sült oldalas
» Őzgerinces vendégváró » Őzgerinc ll. » Zabpelyhes-mézes őzgerinc » Kemencében sült hagyma
» Kemencében sült csülök. » Tűzdelt hús » Tűzdelt felsál » Túrórudi őzgerincformában


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.