Tutireceptek.hu fejléc

Kínai dióleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg dióbél,
2 csipetnyi só,
8 dkg kristály cukor,
2 evőkanál méz,
5 evőkanál főzőtejszín,
4 evőkanál keményítő,
1 liter víz.

Elkészítés:
Forraljunk fel egy kevés vizet, dobjuk bele a diót 3-4 percre, majd szűrjük le, s hántsuk le a héját.
Ezután daráljuk finomra.
Tegyük egy lábosba a 6 deciliter vizet, sót, diót és mézet.
Lassan forraljuk fel, majd a forrástól számítva főzzük 15 percig, időnként keverjük meg.
Amig a diós massza fő, tegyük egy keverőtálba a tejszínt, keményítőt és a cukrot, 4 dl vizet, alaposan keverjük el, majd adjuk a leveshez.
Kevergetés mellett forraljuk fel újra.

Melegen kínáljuk, hagyjunk minden tányérhoz 1-2 egész diószemet díszítés gyanánt.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai kel - saláta » Kínai mogyorós csirke » Kínai tésztasaláta » Hagymás hús kínai módra
» Kínai Tésztaleves » Marhahús bébi kínai kellel » Kínai citrommártás » Kínai zöldséges rizs
» Kínai csípős leves » Kínai illatos omlós csirke » Kinai egyveleg » Kínai zöldségleves
» Kínai krémes » Főzelék kínai kelből » Kínai husi angol zellerrel » 10 perces kínai tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.