Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Siu mai - kínai ravioli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
45 dkg darált sertéshús

1 doboz bambuszrügy

4 db kínai szárított gomba beáztatva

10 dkg koktélrák

1 evőkanál szezámolaj

2 evőkanál szójaszósz



bors

1 evőkanál keményítő 4 evőkanál vízzel elkeverve

A tésztához:

50 dkg liszt

1 kávéskanál só

2 dl víz

2 felvert tojás

Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a lisztet, a sót, a tojást és a vizet, majd negyed óráig gyúrjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságra, majd vágjuk fel 5x5 cm-es darabokra. Közben dolgozzuk össze a darált setréshúst, a bambuszt, a felaprított gombát és koktélrákot, a szójaszószt, a szezámolajat, a borsot, sót, a vízzel elkevert keményítőt.
Tegyünk egy kanálnyit a töltelékből a tésztákra, majd hajtsuk félbe a tésztákat, és az ujjhegyünkkel zárjuk le.
A tésztákat tegyük a bambuszgőzölőbe, és forró gőz fölött pároljuk 7-10 percig. Forrón kínáljuk rizzsel és szójaszósszal, vagy magában előételként.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos kínai kel-leves » Kínai csirkés üvegtészta » Kínai citromos gombás pipi » Főzelék kínai kelből
» Ez kínai-Max konyhájából » Kínai pulykamellsaláta » Húsleves raviolival » Marhahús bébi kínai kellel
» Kínai tésztás csirke » Kínai kelsaláta » Kínai gombás csirkeleves » Kínai krémes
» Kínai reteksaláta » Kínai teapuncs » Kínai pirított tészta » Kínai Tésztaleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.