Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai Tésztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Egy csirkemell,
Egy kis fej hagyma kockára vágva,
Egy csomag snidling, vagy zöldhagyma zöldje, fölaprítva,
Maréknyi zöldborsó,
Tíz deka gomba, csíkokra vágva,
Egy nagyobb sárgarépa, vékony csíkokra vágva,
Egy gyökér vékony csíkokra vágva,
Két kanál kukoricaliszt,
Két kanál szójaolaj,
Fél kanál koriander és ánizs,
Fél csomag petrezselyem,
Egy adag kínai üvegtészta

Elkészítés:
Előkészítés: fölszeleteljük, összevagdaljuk a hozzávalókat, az ánizst és a koriandert borsdarálóval ledaráljuk, vagy simán összenyomjuk, egy deci vízben kb. tíz percig főzzük, majd leszűrjük.
Főzés: másfél liter vízben feltesszük főni a csirkehúst, répát, gyökeret, hagymát, snidlinget. Beleöntjük a szóját, ha még szükséges, sózzuk. Amikor a hús félig megfőtt, beletesszük a megvágott petrezselymet, borsót, még később az üvegtésztát. Ekkor öntjük bele az ánizs és koriander illatú fűszerlevet is. Amikor csaknem egészen kész, beletesszük a gombát, hogy ne legyen teljesen puhára főtt, némileg ropogós maradjon. A kukoricaliszttel behabarjuk, fölforraljuk. Tálalás előtt kivesszük a levesből a csirkemellet, lefejtjük a csontról és csíkokra vágjuk, majd visszarakjuk.


A receptet beküldte: Judy86


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapris kínai saláta » Kínai leves » Kínai szezámmagos csirke » Kínai Márványtojás
» Főzelék kínai kelből » Kínai kelkáposzta főzelék » Kínai malacleves » Kínai egytálétel
» Kínai reteksaláta » Kínai kel - saláta » Kínai tészta 10 perces » Kínai fafü leves
» Kínai csirkés üvegtészta » Kínai husi angol zellerrel » Marhahús bébi kínai kellel » Kinai hús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.