Tutireceptek.hu fejléc

Kínai Tésztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Egy csirkemell,
Egy kis fej hagyma kockára vágva,
Egy csomag snidling, vagy zöldhagyma zöldje, fölaprítva,
Maréknyi zöldborsó,
Tíz deka gomba, csíkokra vágva,
Egy nagyobb sárgarépa, vékony csíkokra vágva,
Egy gyökér vékony csíkokra vágva,
Két kanál kukoricaliszt,
Két kanál szójaolaj,
Fél kanál koriander és ánizs,
Fél csomag petrezselyem,
Egy adag kínai üvegtészta

Elkészítés:
Előkészítés: fölszeleteljük, összevagdaljuk a hozzávalókat, az ánizst és a koriandert borsdarálóval ledaráljuk, vagy simán összenyomjuk, egy deci vízben kb. tíz percig főzzük, majd leszűrjük.
Főzés: másfél liter vízben feltesszük főni a csirkehúst, répát, gyökeret, hagymát, snidlinget. Beleöntjük a szóját, ha még szükséges, sózzuk. Amikor a hús félig megfőtt, beletesszük a megvágott petrezselymet, borsót, még később az üvegtésztát. Ekkor öntjük bele az ánizs és koriander illatú fűszerlevet is. Amikor csaknem egészen kész, beletesszük a gombát, hogy ne legyen teljesen puhára főtt, némileg ropogós maradjon. A kukoricaliszttel behabarjuk, fölforraljuk. Tálalás előtt kivesszük a levesből a csirkemellet, lefejtjük a csontról és csíkokra vágjuk, majd visszarakjuk.


A receptet beküldte: Judy86


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai gyöngyök » Kínaikel krémleves » Marhahús bébi kínai kellel » Főzelék kínai kelből
» Gombás kínai kel » Kínai grillpecsenye » Kínai kelkáposzta főzelék » Csirkemáj kínai módra
» Kínai kel kicsit másképp » Diétás marha (kínai étel) » Kínai töltött kacsa » Kínai tészta 10 perces
» Kínai malacleves » Kínai reteksaláta » Kínai sült tészta » Kínai krémes


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.