Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus máglyarakás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db kifli
4 közepes db alma (meghámozva)
6 dl tej
4 db tojás
15 dkg cukor
4 ek szilvalekvár (plusz kettő a fehérjébe)
1 ek fahéj
5 dkg vaj
1 db vanília (kikapart magja)

Elkészítés:
Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral.
Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral, én éppen szilvát használtam.
Húsz percig sütjük 180 fokon, majd kivesszük, megkenjük az előzetes felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük.
sütési hőfok: 180°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Máglyarakás ínyenc módra » Gyors máglyarakás » Limoncello ( klasszikus ) » Máglyarakás 2.
» Mákos máglyarakás » Máglyarakás másként » Máglyarakás szelet » Máglyarakás
» Klasszikus brassói » Klasszikus rakott káposzta » Klasszikus "Lemon Pie" » Krémes - klasszikus
» Máglyarakás kölesből » Klasszikus lencsefőzelék » Túrós máglyarakás » Almás máglyarakás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.