Tutireceptek.hu fejléc

Köles lepény (glutén mentes) recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
-10 dkg köles
~20dkg sárgarépa finomra reszelve
-15-25dkg sovány reszelt sajt
-1 tojás
-apróra vágott lila hagyma
-borsikafű
-bazsalikom, vagy pizzafűszerkeverék, vagy kömény mag... kinek éppen mire van gusztusa.

Elkészítés:
A kölest főzzük puhára másfélszeres vegetás vízben. (pörgős lesz a köles) Keverjük össze a finomra reszelt sárgarépával, tojással, apróra vágott lila hagymával, fűszerekkel és a sajt felével.

Jó állagú fasírt szerű masszát kapunk, ebből lepénykéket formázunk és sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük.

200fokos sütőben 10 percig sütjük, majd megfordítjuk megszórjuk a reszeltsajt másik felével és pirosra sütjük.

Tanácsok:
-Ha, ropogósabbat akarsz, akkor vékonyabb lepénykéket, ha harapósabb puhát, akkor vastagabb lepénykéket formázol.

-Jó köretnek, de én főételnek szoktam enni.

-készíthetsz hozzá joghurtból mártást fokhagymával bazsalikommal. Attól függően, mivel fűszerezted magát a lepényt..

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Icus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gluténmentes kenyér » Mexikói kukoricás lepény » Tojás és tejmentes muffin » Almás lepény 2.
» Kefíres lepény » Mazsolás-habos lepény » Kölesfasírt (4 adag) » Diós-szilvás lepény
» Takart sárgabaracklepény » Mákos köles -Maris módra » Tojáslepény olaszosan » Franciska almás lepénye
» Gyors túrós lepény » Töltött lepény (Olcsó) » Almás lepény » Piskóta --gluténmentes


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.