Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás-habos lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához 25dkg liszt,15dkg ráma,1tojás,1sütöpor,6dkg porcukor,1 vaniliás cukor.A töltelékhez:barackiz,10dkg mazsola,2evőkanál rum,20dkg kr cukor,5 tojásfehérje,fél citrom leve.

Elkészítés:
Összegyurjuk a tésztát,közepes tepsi aljára teritve félig megsütjük.A mazsolát rumba áztatjuk.A kisült tésztát megkenjük a barackizzel,rászórjuk a mazsolát,tetejére simitjuk a tojások felvert habját-amelybe belekevertük a cukrot és a citromlét,és a mazsolábol megmaradt rumot.a sütöben kis lángon inkább csak száritjuk,hogy a hab a tetején fehér és kemény legyen.


A receptet beküldte: hajny

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bácskai almáslepény » Krumplilepény » Koldus lepény » Ribizlis-túrós lepény
» Gombás cukkini lepény » Mexikói kukoricás lepény » Albán sajtos lepény » Gesztenyés almás lepény
» Almás lepény - gyors » Cukkinis-fetás lepénykék » Túrós lepény egyszerűen » Töröklepény
» Tejfölös cukkini lepény » Török lepény » Almás-mézes lepény » Pekándió-lepény


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.