Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás-habos lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához 25dkg liszt,15dkg ráma,1tojás,1sütöpor,6dkg porcukor,1 vaniliás cukor.A töltelékhez:barackiz,10dkg mazsola,2evőkanál rum,20dkg kr cukor,5 tojásfehérje,fél citrom leve.

Elkészítés:
Összegyurjuk a tésztát,közepes tepsi aljára teritve félig megsütjük.A mazsolát rumba áztatjuk.A kisült tésztát megkenjük a barackizzel,rászórjuk a mazsolát,tetejére simitjuk a tojások felvert habját-amelybe belekevertük a cukrot és a citromlét,és a mazsolábol megmaradt rumot.a sütöben kis lángon inkább csak száritjuk,hogy a hab a tetején fehér és kemény legyen.


A receptet beküldte: hajny

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vasárnapi meggyes lepény » Franciska almás lepénye » Pita görög lepénykenyér » Orosz almás lepény
» Szedres lepény » Káposztás lepény Ági módra » Habos túróslepény » Káposztás lepény
» Túrós-barackos lepény » Joghurtos sajtos lepény » Sajtlepény másként » Túrós-almás lepény
» Takart sárgabaracklepény » Fahéjas krumplis lepény » Virslis lepény » Burgonyalepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.