Tutireceptek.hu fejléc

Kacsasült szőlővel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

2 kacsacomb és kacsamell,
4 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
50 dkg szőlő

Elkészítés:
Előkészítése: a kacsamellet kicsontozom, félbevágom, így összesen négy húsdarabot kapok. Zsíros bőre alatti hájából – különösen a bőr nélküli oldaláról – a lehető legtöbbet eltávolítom. A combokról úgyszintén. Megsózom, és a bőrét éles késsel, ujjnyi széles csíkokban, először hosszában, majd keresztben, egészen a húsig, „kockásra” bevágom. (Minél kisebbek a kockák, annál jobban kisül belőle a zsír.) A vágatokat sóval és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A szőlő felét leszemezem és turmixgépben összetöröm, majd a levet leszűröm.

Elkészítése: tepsire fektetem az előkészített húsdarabokat, aláöntöm a kipréselt szőlőlevet, és a tepsit alufóliával befedem. Az előmelegített forró sütőben körülbelül másfél órán át közepes lángon párolom. Fedő nélkül pirosra pirítjuk előbb az egyik, majd a másik oldalát. A megsült kacsadarabokat szűrőlapáttal kiszedem a tepsiből, és a zsírját alaposan lecsöpögtetem. A megmaradt szőlőt serpenyőben 1 teáskanál zsírra teszem és néhány percig párolom, majd a hús mellé tálalom. Tetszés szerinti burgonyaköretet külön kínálok hozzá.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sovány kacsasült » Sajtsaláta szőlővel » Részeges nyúl szőlővel » .Kacsasült almával
» Túrótorta szőlővel » Boros kacsasült » Krémsajtlepény kékszőlővel » Konyakos kacsasült
» Bécsi kacsasült » B2 vitamin piros szőlővel » Sörös karaj » Mustáros töltött pecsenye
» Lecsós sertésborda » Darálthúsos alagút » Tanyasi rakott csirke » Nyugdijas pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.