| Csülökpörkölt bográcsban receptHúsételek Hozzávalók: 2 kicsontozott sertéscsülök 1 kg krumpli 10 dkg zsír 4 nagy fej vöröshagyma 3 db zöldpaprika 3 db paradicsom 4 dl vörösbor 3 cikk fokhagyma 2 evőkanál pirospaprika só, bors, köménymag Elkészítés: A csülköt alaposan tisztítsuk meg és bőröstől vágjuk közepes kockára. A hagymát apritsuk fel. A bográcsot tegyük tűz fölé, kenjük ki alaposan zsírral, tegyük a húst az aljába, majd erre halmozzuk a hagymát. Addig süssük, kevergetve, míg a hús kifehéredik. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd tegyük rá a megmosott, felszeletelt paradicsomot valamint a paprikát, hozzá a bort, a fűszereket és addig főzzük, míg megpuhul. A főzés utolsó előtti szakaszában hozzáadjuk a közepes kockákra vágott burgonyát is, így ezzel együtt fejezi be a főzést. Tanácsok: Lassú tűz fölött főzzük, hogy a csülök alatt sűrű mártás maradjon. Puha kenyérrel és csípős paprikával vagy vegyes savanyúsággal tálaljuk. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |