Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Körte – alma dzsem Calvadosszal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


650 g körte
600 g alma
150 ml Calvados (almabor párlat)
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1

Elkészítés:
Előkészítés:

A körtét és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és finom szeletekre vágjuk. Mind a gyümölcsből, mind a Calvadosból kimérjük a megfelelő mennyiséget.

Elkészítés:

A gyümölcsöt, a Calvadost és a citromsavat egy főzőedényben jól elkeverjük a befőzőcukorral. Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtgömbök körtemártással » Körtés batyu » Körte-szeder lekvár » Citrom-narancs dzsem
» Sütőtök körtével, almával » Elvarázsolt körte » Csokoládés körte 2. » Körte koch
» Körtekompót télire » Joghurtos körteleves 2 » Francia körtés lepény » Csokoládés körtetorta
» Körtés-pulykás saláta » Párolt körte vörös rizzsel » Sárgadinnye dzsem » Körte diós sajtmártással


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.