Tutireceptek.hu fejléc

Kukorica lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt
7 dl tej
2 evőkanál zsír
2-3 evőkanál cukor
1 cs vaníliás cukor


Elkészítés:
A tejet forraljuk fel, öntsük rá a kukoricalisztre, majd jól dolgozzuk össze és letakarva hagyjuk állni néhány órán át, hogy a liszt megduzzadjon. Ezt követően adjuk hozzá az olvasztott zsírt, egy csipetnyi sót, a cukrot és keverjük simára.
Egy kisebb tepsit zsírozzunk ki és hintsük meg kukoricaliszttel.
Öntsük a masszát a kikent tepsibe, egyenletesen kenjük szét és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süssük kb. 25 percig, amíg a teteje világospirosra pirul.
Várjuk meg, amíg kihűl, vágjuk fel nagyobb kockákra. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Még finomabb lesz, ha finom lekvárt is rakunk a tetejére, esetleg sütés előtt megszórjuk akár lecsepegtetett befőttel, vagy idénygyümölccsel.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majonézes kukorica » Sajtos kukoricás lepény » Gombás kukoricás ragu » Tejfölös lepény
» Kukoricafőzelék » Sajtos-borsós lepény » Almás meggyes túrós lepény » Sonkás-hagymás lepény
» Almás, túrós lepény » Burgonyás cukkínis lepény » Gombás-hagymás lepény » Virsli kukoricakabátban
» Édesburgonya kukoricával » Kukoricás tavaszi saláta » Sajtos-burgonyás lepény » Sajtos lepényfalatok


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.