Tutireceptek.hu fejléc

Zalai lepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
5 dl aludttej, /joghurt/
1 kg burgonya,
kb. 30 dkg liszt,
1 kispohár tejföl,
1 fej vöröshagyma,
zsír, só

Elkészítés:
A burgonyát meghámozva nyersen az aludttejbe reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, jól elkeverjük. Zsírozott tepsibe öntve, mérsékelten meleg sütőben sütjük. Mielőtt kisülne, a reszelt vöröshagymát kis zsíron rózsaszínűre pirítva a tejfölbe keverjük, a lepényre öntjük. Még pár percre visszatesszük a sütőbe.
Szeleteljük, frissen tálaljuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zalai krémes » Sajtos-burgonyás lepény » Görög lepény » Gombás-hagymás lepény
» Karfiollepénykék » Töltött lepény (Olcsó) » Gombás cukkini lepény » Baracklepény
» Flambírozott almáslepény » Tejfölös cukkini lepény » Pita görög lepénykenyér » Finom almás lepény
» Pekándió-lepény » Zalai zöldbab » Barna lepény » Nagyon kakaós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.