Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zalai lepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
5 dl aludttej, /joghurt/
1 kg burgonya,
kb. 30 dkg liszt,
1 kispohár tejföl,
1 fej vöröshagyma,
zsír, só

Elkészítés:
A burgonyát meghámozva nyersen az aludttejbe reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, jól elkeverjük. Zsírozott tepsibe öntve, mérsékelten meleg sütőben sütjük. Mielőtt kisülne, a reszelt vöröshagymát kis zsíron rózsaszínűre pirítva a tejfölbe keverjük, a lepényre öntjük. Még pár percre visszatesszük a sütőbe.
Szeleteljük, frissen tálaljuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Patisszon lepény » Húsos cukkinilepény » Görög lepény » Tegnapi almás lepényem
» Tejfölös-szilvás lepény » Pita görög lepénykenyér » Színes zöldséglepény » Harlequinlepény
» Cukkinis lepény » Gesztenyés almás lepény » Szilvás lepény kelesztve » Albán sajtos lepény
» Egyszerű Túrós lepény » Franciska almás lepénye » Túrós-almás lepény » Francia körtés lepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.