Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Laktató téli leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg csicseriborsó
10 dkg szárazbab
10 dkg rizs
1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
5 dkg bulgur (búzatöret)
10 dkg lencse (vörös)
10 dkg lencse (zöld)
1 evőkanál köménymag
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
4 evőkanál petrezselyem
őrölt bors


Elkészítés:
A csicseriborsót és a babot külön-külön 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, beletesszük a beáztatott hüvelyeseket, majd újból felforraljuk, és 1 óráig kislángon főzzük. A megmosott lencséket a babhoz adjuk. 30 perc főzés után a rizst és a köményt is beletesszük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, majd a levesbe keverjük, és még 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Tanácsok:
Ezt a tartalmas levest nagy tálalótálban tegyük az asztalra!


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes krémleves » Tárkonyos krumpli leves 2 » Tojásleves laktatóbban » Gombaleves májgaluskával
» Kedvenc zöldséglevesem » Orosz húsleves » Savanyú krumpli leves » Hideg cukkinileves
» Savanyú leves velővel » Hamis gulyás leves » Táska, vagy batyú, leves » Sütőtök krémleves.
» Olasz gesztenyeleves » Finom frankfurti leves » Köleskrém-leves » Gombás korhelyleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.