Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boszniai tojásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db húsos zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 l húsleves (kockából)
1 szál zellerzöld
tányéronként: 1 tojás, 1 szelet kenyér
só, bors

Elkészítés:
A kicsumázott, felkarikázott zöldpaprikát a felhevített zsiradékra dobjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, és erős tűzön, gyakran megkeverve, hirtelen megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, és a forrástól számított kb. 15 percig lassú tűzön forraljuk.
A kenyérszeleteket mindkét oldalán megpirítjuk, minden tányér aljára 1-1 szeletet teszünk, ráhelyezünk 1 tükörtojást, és rámerjük a forró levest. Tetejére szórjuk a finomra vágott zellerzöldet.
Azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Gyors, laktató és finom.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csurgatott tojásleves » Francia tojásleves » Galyasági tojásleves. » Tojásleves másképp
» Tojásleves 2 » Tojásleves laktatóbban » Húsvéti tojásleves » Tojásleves
» Boszniai fazék » Savanyú tojásleves » Anyukám tojáslevese » Savanyú krumpli leves
» Hideg Uborkakrémleves » Erdélyi fokhagymaleves » Húsgombóc, mint levesbetét » Tejszínes kukorica leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.