Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdőszéli pikáns tarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. fél kiló tarja
olaj/zsír

bors
2 gerezd fokhagyma
2 ek. csipkebogyó lekvár
1 dl vörösbor

Elkészítés:
Kb fél kiló tarját felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk.
Elővesszük a karácsonyra kapott teflon serpenyőnket :), teszünk bele egy kis olajat vagy zsírt, majd beletesszük a husikat. Öntsük fel egy kis vízzel, és tegyük rá a fedőt. Mikor már elkezdett párolódni, öntsünk rá 1 deci bort, tegyünk hozzá 2 evőkanál csipkebogyó lekvárt, és 2 gerezd szeletelt fokhagymát.
Amikor átsült a husi, lehet tálalni!
Mi hagymás törtkrumplival ettük, de persze lehet mással is. :)

Tanácsok:
Anyácskám újabb fejlesztése a recept, nagyon betalált!!!
Nálunk a bor és a csipkelekvár házi, a bors pedig színesbors volt.
Lisztérzékenyek pedig ha bolti lekvárt vesznek, azért kukkantsanak rá a cimkére a sürítőanyagok miatt.
:)


A receptet beküldte: Zarahell


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns húsgombóc » Gombás, tükörtojásos tarja » Sült tarja zöldségekkel » Tejfölös pikáns csirkecomb
» Pikáns leves » Pikáns metélt » Pikáns csirkemáj » Pikáns sajtos lángos
» Őzcomb pikáns mártással » Pikáns saláta » Pikáns leves pulykamellből » Pikáns csirkecomb.
» Borjúsült pikáns mártással » Pikáns szilvamártás » Parasztos sertéstarja » Pikáns palacsinta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.