Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
5 db húsos paprika
1 db paradicsom
50 dkg darált hús
3 doboz vörösbab konzerv
1 dcl paradicsomlé
só,bors,paprika,erős pista

Elkészítés:
A szalonnát apró kockára szelni,kis lángon elkezdeni pirítani.Ha már van egy kis zsírja rátenni az apróra szelt vöröshagymát,és az összezúzott fokhagymát.A pirospaprikával megszórni kevés vízzel felönteni,majd hozzátenni a darálthúst.Lefedve lassan párolódhat.A húsos paprikából,paradicsomból friss lecsót kell sütni.Amint elkészült hozzátenni a húshoz és felengedni a paradicsomlével és hozzátenni a babkozerveket.2 konzervet lé nélkül,de a harmadik doboz levét rá kell önteni az egészre.Ízesíteni sóval,borssal ,és aki szereti erős pistával .Szükség szerint egy kevés vízzel fel lehet egedni ha túl sűrű.Lassan sűrű zaftosra főzni,és tálalni.

Tanácsok:
Nagyon finom,laktató étel.Ha marad másnapra ,akkor némi víz hozzáadásával kell felmelegíteni , mert könnyen leég.
Friss kenyérrel tálaljuk!
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: sok gramm
Zsírtartalom: normál gramm

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános-lecsós csirke » Lecsós malac tarhonyával » Lecsós,virslis tarhonya » Lecsós csirkecomb
» Lecsós rakott burgonya » Lecsós csülök » Lecsós spagetti » Lecsós csirkemell egytál
» Lecsósaláta » Lecsós sertésborda » Cukkinis lecsós ponty » Padlizsán-cukkíni lecsósan
» Lecsós pulykamell pörkölt » Tepsis, lecsós csirkemáj » Lecsós karfiolpaprikás » Tojásos-lecsós gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.