Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertésborda,
25 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
5 dkg füstölt szalonna,
6 dkg zsiradék,
2 fej vöröshagyma,
liszt,
pirospaprika,


Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk, megsütjük, majd kiszedjük és félre tesszük.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd félig megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, végül megpirítjuk benne a feldarabolt paprikát.
Amikor a paprika félig puha, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot, megsózzuk, és 3-4 percig együtt pirítjuk.
Visszatesszük a húszeleteket, fedő alatt egyszer jól felforraljuk, majd levesszük a tűzről, letakarjuk, és 2-3 percig állni hagyjuk.
Tállaláskor a tál aljára tesszük a bordákat, majd ráhalmozzuk a lecsót.
Külön párolt rizskörettel tálaljuk.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsósaláta » Lecsós karaj » Tepsis, lecsós csirkemáj » Sertésborda Paksa módra
» Lecsós pecsenyekacsamáj » Lecsós máj » Padlizsános-lecsós csirke » Lecsós tojáslepény
» Lecsós-szelet » Temesvári sertésborda » Lecsós brokkoli » Milánói sertésborda
» Tojásos-lecsós gomba » Lecsós máj chipsszel » Lecsós -csirkemáj » Cukkinis lecsós ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.