Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefőzelék 2 recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
3-4 db babérlevél
1 ek pirospaprika

4 ek mustár
1 kis pohár tejföl
finomliszt
étolaj
1 ek kristálycukor
ecet ízlés szerint

Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a paprikát és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt és a cukrot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és hideg vízzel csomómentesre keverjük. Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint cukorral, ecettel még ízesíthetünk rajta. Főtt füstölt tarjával, főtt tojással vagy vagdalttal tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefőzelék1. » Klasszikus lencsefőzelék » Extra lencsefőzelék » Lencsefőzelék húsvarázzsal
» Lencsefőzelék » Lencsefőzelék Ági módra » Karalábéfőzelék » Spenót
» Főzelék kínai kelből » Lencsefõzelék » Mindenfélés főzelék » Tökfőzelék tavasziasan :)
» Kelkáposztafőzelék » Spenót franciásan » Kapros patisszonfőzelék » Csalánfőzelék


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.