Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus lencsefőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg közepes magvú lencse
2 babérlevél
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj, pirospaprika, só, bors
7-8 dkg liszt

Elkészítés:
A főzés előtt pár órára beáztatott lencsét babérlevéllel felrakjuk főzni.
Elkészítjük rántást: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel aranyszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát és a rántást finoman adagolva belekeverjük a főzelékbe és jól felforraljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klasszikus sport szelet » Lencsefőzelék Ági módra » Lencsefőzelék » Klasszikus "Lemon Pie"
» Limoncello ( klasszikus ) » Klasszikus brassói » Klasszikus máglyarakás » Krémes - klasszikus
» Extra lencsefőzelék » Klasszikus limonádé » Lencsefőzelék 2 » Klasszikus görög saláta
» Klasszikus rakott karfiol » Klasszikus paella » Lencsefőzelék1. » Lencsefőzelék húsvarázzsal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.