Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus lencsefőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg közepes magvú lencse
2 babérlevél
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj, pirospaprika, só, bors
7-8 dkg liszt

Elkészítés:
A főzés előtt pár órára beáztatott lencsét babérlevéllel felrakjuk főzni.
Elkészítjük rántást: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel aranyszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát és a rántást finoman adagolva belekeverjük a főzelékbe és jól felforraljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefőzelék » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Lencsefőzelék 2 » Klasszikus limonádé
» Klasszikus rakott karfiol » Klasszikus rakott káposzta » Klasszikus máglyarakás » Krémes - klasszikus
» Klasszikus "Lemon Pie" » Limoncello ( klasszikus ) » Lencsefőzelék1. » Klasszikus görög saláta
» Klasszikus sport szelet » Klasszikus brassói » Lencsefőzelék Ági módra » Extra lencsefőzelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.