Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus lencsefőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg közepes magvú lencse
2 babérlevél
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj, pirospaprika, só, bors
7-8 dkg liszt

Elkészítés:
A főzés előtt pár órára beáztatott lencsét babérlevéllel felrakjuk főzni.
Elkészítjük rántást: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel aranyszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát és a rántást finoman adagolva belekeverjük a főzelékbe és jól felforraljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefőzelék 2 » Klasszikus sport szelet » Lencsefőzelék1. » Klasszikus rakott karfiol
» Lencsefőzelék húsvarázzsal » Lencsefőzelék Ági módra » Klasszikus máglyarakás » Lencsefőzelék
» Klasszikus "Lemon Pie" » Klasszikus brassói » Limoncello ( klasszikus ) » Klasszikus paella
» Klasszikus görög saláta » Klasszikus rakott káposzta » Extra lencsefőzelék » Krémes - klasszikus


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.