Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefőzelék1. recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg lencse,
1 fej közepes vöröshagyma,
50 dkg füstölt oldalas v. húsos szalonna,
3-4 db babérlevél,
1 dl tejföl,
ecet,
só,
pirospaprika,
mustár,
cukor,
zsíradék,
liszt

Elkészítés:
A lencsét átválogatom, alaposan megmosom. A füstölt oldalast bordákra vágom, a lábas aljára teszem, a megtisztított vöröshagymával együtt. Beleteszem a lencsét, a babérlevelet, és annyi vízzel felöntöm, hogy jól ellepje. Addig főzöm, amíg a lencse és a hús puha nem lesz (kb. 60-90 perc). Mikor megfőttek, kiveszem belőle a füstölt húsdarabokat és a vöröshagymát. Paprikás rántást készítek, amivel berántom a lencsét. Ízlés szerint utána sózom, pici cukrot, ecetet, mustárt teszek bele. Egy kevés ideig még főzöm, majd beleteszem a tejfölt. A füstölt húst leszedem a csontról, és kis darabokra vágva, visszateszem a főzelékbe, de külön tálban is lehet hozzáadni, mint feltét.

Tanácsok:
Életem első lencsefőzeléke, ami nagyon finomra sikerült.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklafőzelék csirkemellel » Az én sóskafőzelékem » Ízletes főzelék » Rizs -tökkel
» Lencsefőzelék füstölt lével » Spenót franciásan » Finomfőzelék (szerintem) » Sárgaborsó-főzelék
» Fejessaláta-főzelék » Cukkinifőzelék » Pikáns burgonyafőzelék » Paradicsomos káposzta 2
» Burgonyapürében sült tojás » Paradicsomos borsófőzelék » Brokkolifőzelék rizsliszttel » Paprikás cukkinifőzelék


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.