| Lencsefőzelék1. receptFőzelékek Hozzávalók: 50 dkg lencse, 1 fej közepes vöröshagyma, 50 dkg füstölt oldalas v. húsos szalonna, 3-4 db babérlevél, 1 dl tejföl, ecet, só, pirospaprika, mustár, cukor, zsíradék, liszt Elkészítés: A lencsét átválogatom, alaposan megmosom. A füstölt oldalast bordákra vágom, a lábas aljára teszem, a megtisztított vöröshagymával együtt. Beleteszem a lencsét, a babérlevelet, és annyi vízzel felöntöm, hogy jól ellepje. Addig főzöm, amíg a lencse és a hús puha nem lesz (kb. 60-90 perc). Mikor megfőttek, kiveszem belőle a füstölt húsdarabokat és a vöröshagymát. Paprikás rántást készítek, amivel berántom a lencsét. Ízlés szerint utána sózom, pici cukrot, ecetet, mustárt teszek bele. Egy kevés ideig még főzöm, majd beleteszem a tejfölt. A füstölt húst leszedem a csontról, és kis darabokra vágva, visszateszem a főzelékbe, de külön tálban is lehet hozzáadni, mint feltét. Tanácsok: Életem első lencsefőzeléke, ami nagyon finomra sikerült. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |