Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lestyános húsgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg. darált hús,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 db. tojás,
4 evőkanál búzadara,
2 evőkanál olaj,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
só,
2 - 3 szál lestyán levél

Elkészítés:
A forró olajon üvegesre dinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha kész kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojást, a húst, sót, őrölt feketeborsot, az apróra vágott lestyán levelet, a búzadarát és alaposan összekeverjük. Lényeges, hogy a massza ne legyen sem híg, sem kemény.Pár perc piuhentetés után a levesbe szaggatjuk és 15 -20 percig főzzük lassú tűzön.

Tanácsok:
Letyán levél helyett lehet petrezselyemlevél, vagy zellerlevél is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtleves húsgombóccal » Füstöltsajtos húsgombócok » Sajttal töltött húsgombóc » Paradicsomos húsgombóc
» Tejfölös húsgombóc » Karalábés húsgombóc » Húsgombóc darált húsból » Húsgombóc, mint levesbetét
» Májgombóc-húsgombóc » Húsgombóc kicsit másképpen » Aszaltszilvás húsgombóc » Bugaci húsgombóc leves
» Hagymás húsgombócleves » Magyaros gombás húsgombóc » Mediterrán húsgombócok » Tészta húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.