Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Svéd húsgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
30 dkg darált marhahús
1 zsemle
1 tojás
metélőhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 g. fokhagyma
1 mustár
só, bors

Elkészítés:
A zsemlét ledaráljuk és összekeverjük a darált hússal+ a lereszelt vöröshagyma felével+ a zúzott fokhagymával + 2 ek tejföllel + a tojással, a mustárral, sóval és borssal---> összedolgozzuk, majd nedves kézzel húsgolyókat formálunk belőle.

Forró olajban pirosra sütjük.
A maradék tejföllel összekeverjük a reszelt hagyma másik felét, 1 g. zúzott fokhagymát
és a finomra vágott metélőhagyma felét.
A forró húsgombócokra öntjük a tejfölös mártást, és megszórjuk metélőhagymával.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes húsgombócleves » Húsleves húsgombóccal » Erdélyi húsgombóc leves » Húsgombóc, mint levesbetét
» Mediterrán húsgombócok » Gombás húsgombóc » Májgombóc-húsgombóc » Egri húsgombócleves
» Kapros húsgombóc » Vadas húsgombóc » Pikáns húsgombóc leves » Erdélyi húsgombócleves
» Pikáns húsgombóc » Füstöltsajtos húsgombócok » Paradicsomos húsgombóc » Alföldi húsgombóc recept


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.