Tutireceptek.hu fejléc

Leveles tésztába töltött hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
35 dkg tonhal,
1 db reszelt vöröshagyma,
4-5 dkg vaj,
12 dkg csiperkegomba,
9 dkg főtt rizs,
2 kanálnyi összevágott petrezselyem,
2 dl száraz fehérbor,
1 db felvert tojás,
egy reszelt főtt tojás,
só, bors,
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta

Elkészítés:
A hagymát a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és öt
percig pároljuk. Beleforgatjuk a rizst, a petrezselymet, majd hagyjuk kihűlni. Közben
a bort elkeverjük 1 dl enyhén sós vízzel, ebben főzzük öt percig a halat. Egy
ovális tálat kibélelünk 1 réteg leveles tésztával úgy, hogy halat formázunk belőle, rásimítjuk a rizses töltelék felét. Erre fektetjük a halat, a reszelt keménytojást ráhintjük, és a maradék rizzsel befedjük.
Ráterítjük a második réteg tésztát, a tetejét pikkelyszerűen díszítjük, majd tojássárgájával bekenjük. Előmelegített sütőbe toljuk és erős lángon megsütjük.

Tanácsok:
Aki házi tésztából szeretné elkészíteni: 25 dkg lisztből és 25 dkg vajból állítsa össze a
leveles-vajas tésztát.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tok » Gombával töltött tök » Töltött káposzta tejföllel » Töltött kifli sonkával
» Töltöttkáposzta másképpen » Sonka kalácstésztában » Banánnal töltött jércemell » Túróval töltött csirkemell
» Töltött körte » Töltött kagylótészta » Sajttal töltött falatkák » Töltött zsemlécske
» Töltött burgonya májjal » Hússal töltött cannelloni » Sonkával töltött csirke » Gombás töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.