Tutireceptek.hu fejléc

Lucskos káposzta füstölt hússal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg. füstölt húsos oldalas ( vagy 3O dkg. füstölt tarja)
2 fej közepes nagyságú édes káposzta,
3 - 4 szál csombor ( borsika fű),
1 csokor kapor,
só, l kiskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál étolaj ( vagy sertészsír)
1 szem nagyobb, érett paradicsom ( vagy 1 dl. paradicsomlé),
2 dl. tejföl,
ételecet ízlés szerint

Elkészítés:
Az oldalast ( füstölt húst) nagyobb darabokra vágjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. A káposztát éles késsel laskára vágjuk és a majdnem készre főtt hús mellé rakjuk. Hozzáadjuk a frissen felaprózott kaport, a szálas csombort. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majd a paradicsomot kisebb kockára vágva szintén az ételhez adjuk és tovább főzzük.
Közben világos rántást készítünk, amit az ételhez adunk és újra forraljuk. Ízlés szerint savanyíthatjuk ecettel.
Tálaláskor hideg tejföllel kínáljuk.

Tanácsok:
Zsenge, új káposztával készítve az egyik legfinomabb nyári leves.

Eredeti erdélyi recept.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztaleves » Káposztával töltött sonka » Kelkáposzta főzelék » Savanyukáposztás tarja
» Hússal töltött újburgonya » Káposztás gombóc... » Füstölt halsaláta » Füstölt halas cukkini-tál
» Rakott káposzta » Legényfogó káposztaleves » Kolozsvári káposzta 2 » Káposztagombóc
» Tökmagos káposztasaláta » Füstölt lazackrém » Füstölt sajtos muffin » Töltöttkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.