Tutireceptek.hu fejléc

Lyoni burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg csirkemáj
30 dkg sütnivaló kolbász
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
2 dl víz
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dkg konzerv paradicsom
10 dkg sajt
5 dl főzőtejszín
1 tojás
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt.

A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntjük a májra. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát é sűrűsödésig főzzük.

Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, az aljára leteszünk egy sor burgonyát, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu és befedjük burgonyával.
Ráreszeljük a maradék sajtot.

A tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós burgonyás egytál » Spanyol burgonyafőzelék » Burgonyasaláta gazdagon » Fokhagymas-sajtos burgonya
» Sajtos tepsis burgonya » Burgonyával rakott cukkini » Karácsonyi burgonya » Tepsis-húsos burgonya
» Hagymás-burgonyás csipetke » Burgonya pogácsa » Gombával töltött burgonya » Burgonyás húspogácsa
» Csípős töltött burgonya » Burgonyás omlett » Rakott burgonya gazdagon » Burgonyagombóc leves 2.


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.