Tutireceptek.hu fejléc

Madártej jégkrém recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
1/2 l tej
kb. 15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
5 tojás
1/2 l habtejszín
1 púpozott evőkanál liszt

Elkészítés:
Első lépésként madártejet készítünk. A tejet felforraljuk, a tojássárgáját kikeverjük a cukor egy részével(kb. 6 evőkanál), liszttel, vaníliás cukorral és egy kevés hideg tejjel, majd folyamatos keverés mellett a forró tejbe csurgatjuk, míg be nem sűrűsödik.
A madártejet kihűtjük. Közben a tojásfehehérjéket gőz fölött habbá verjük 5 evőkanál cukorral. Ha kihűlt a krém, ezt is óvatosan hozzákeverjük.
A tejszínt szintén felverjük a maradék cukorral és lezárt dobozban a mélyhűtőbe tesszük. A kihűlt madártejes krémet szintén. Mikor (pár óra múlva) félig megfagyott, a két krémet összevegyítjük és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
Nagyon finom, bár kalóriadús fagyi lesz belőle. :)

Tanácsok:
Akinek van fagylaltgépe, az abban is elkészítheti.


A receptet beküldte: diorissimo88


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andland Madártej szelete » Kókuszos madártej » Kókuszos madártej öntettel » Banános madártej
» Madártej-kocka » Madártej palacsinta » Fincsi banános madártej » Epres madártej (U1)
» Madártej szelet » Sült madártej » Madártej glukononnal » 4 finom jégkrém
» Madártej villámgyorsan » Finom epres madártej » Madártej 90 naposhoz » Csokis banánjégkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.