Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Madártej mesésen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 l tej (3,5 %-os)
16 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
25+35 dkg cukor
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk (ezt érdemes külön edény fölött végezni, mert a fehérjébe nem kerülhet sárgája még véletlenül sem, mert habveréskor nem fog megkeményedni a hab).

2. A tojásfehérjét 25 dkg cukorral habbá verjük. Közben 1 liter tejet felforralunk, evőkanállal beleszaggatjuk a habot, időnként megforgatva megfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.

3. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és 35 dkg cukorral kikeverjük. A maradék 3 liter tejet felrakjuk főni, szűrőn át hozzáöntjük a habfőzésből maradt tejet is.

4. Mikor langyos már a tej, hozzáadjuk a cukros tojást, kevergetve, lassú tűzön főzzük. 2 evőkanál lisztet kevés tejjel kikeverünk csomómentesre, és szűrőn át a tojásos tejhez adjuk, kevergetve főzzük, míg krémesre sűrűsödik.

5. A krémes madártejet a habra merjük, hagyjuk hűlni, hidegen tálaljuk.

Tanácsok:
A 35 dkg cukor lehet 40 dkg is, ha valaki édesebben szereti.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres madártej (U1) » Fahéjas madártej » Rumpuncsos madártej » Madártej
» Banános madártej » Madártej, gluténmentes » Kekszes madártej » Francia madártej
» Sült madártej szelet » Finom epres madártej » Vaníliás-puncsos madártej » Madártej palacsinta
» Light madártej » Madártej (Update 1) » Epres madártej » Andland Madártej szelete


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.