Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás-puncsos madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 liter tej
8 tojás
8 evőkanál cukor
1 csomag puncs ízű pudingpor
1 rúd vanília
puncsaroma
mazsola

Elkészítés:
A 2 l tejet egy széles edényben feltesszük forrni. Ezalatt szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat félretesszük, a fehérjéket kemény habbá verjük. Ha felforrt a tej, lassú lángra tesszük, épp csak gyöngyözzön. A fehérjékből vízbe mártott kanállal 3-4 habgaluskát teszünk a tejbe, ne szorosan, hogy legyen helyük megnőni. A galuskákat oldalanként fél-fél percig főzzük, majd szűrőre kiszedjük.

Ha végeztünk az összes felvert habbal, kikeverjük a tojások sárgáját a puncs ízű pudingporral, a vaníliarúd kikapart belsejével, hozzákeverjük a 8 púpozott evőkanál kristálycukrot, a puncsaromából egy keveset és a galuskák alól lecsepegtetett tejet. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a forró tejbe, amit a galuskákhoz használtunk, és sűrűsödésig keverjük. Nem kell felforrnia, ha már látjuk, hogy besűrűsödött, levehetjük a tűzről.

Egy tálba lerakjuk a habgaluskák egy részét, ráöntünk egy réteg madártejet, megszórjuk mazsolával. Majd megint a madártejből öntünk rá, és a tetejére is helyezünk a galuskákból.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas madártej » Madártej Kata módra » Fincsi banános madártej » Banános madártej
» Madártej (Update 1) » Madártej extrakönnyedén » Citrusos madártej » Sült madártej
» Madártej (saját recept) » Anyu-féle madártej » Finom epres madártej » Sült madártej szelet
» Epres madártej (U1) » Mikrós madártej » Madártej kaláccsal » Andland Madártej szelete


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.