Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros foszlós lángos (12-14 db) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
2 dkg friss élesztõ,
2 teáskanál porcukor,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tej,
2 dl aludttej (vagy kefir, esetleg joghurt),
kevés pecsenyezsír (vagy 3 evõkanálnyi, diónyi reszelt hagymával átsütött olaj,)
2 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött bors;

Elkészítés:
olaj a sütéshez.
A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztõvel és a cukorral. A már felfutott élesztõs tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük a pecsenyezsírt, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. A göngyöleg egyik végét ráhajtjuk a másikra, és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen 30 percig pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk, de fél centi vastagra. Nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohár szélével kiszaggatjuk, olajos kézzel kissé széthúzogatjuk, és bõ, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük. Tálpapírral bélelt tálra tesszük, hogy az a felesleges olajat beszívhassa. Száraz bor vagy sör illik mellé.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros gombás húsgombóc » Felhőlángos » Tejes lángos » Cukkínis lángos
» Magyaros karalábéleves » Magyaros egytál » Pikans izü sajtos langos » Kemencés lángos
» Kijevi lángos » Lángos tészta » Isteni lángos » Lightos lángos
» Hűtős kefires lángos » Foszlós kalács(Kata-féle) » Szatyros lángos » Mindig friss lángos


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.