Tutireceptek.hu fejléc

Majonézes rakott csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):
1 közepes nagyságú csirkemell,
3 dkg vaj,
30 dkg karfiol,
2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 adag majonéz,
só,
őrölt bors,
csipetnyi majoránna és kakukkfű

Elkészítés:
A melleket kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk, az így kapott nyolc húsdarabot szeletekké verjük, majd kivesszük a sütőedényből. A megtisztított zöldséget sós vízben megfőzzük, szitán leszűrjük, feldarabolva összevegyítjük, a fűszerekkel ízesítjük. A sült hús levével kikenjük tűzálló tál alját, s a zöldségek egyharmadát elterítjük rajta. kevés majonézzel meglocsoljuk, ráterítünk négy hússzeletet, erre ismét egy sor zöldséget borítunk, kevés majonézt öntünk rá, egy sor húst, egy sor zöldséget, s arra rácsurgatjuk a megmaradt majonézt. A tálat alufóliával le fedjük, s a rakott csirkét sütőben megsütjük. Amikor megsült – vigyázunk arra, hogy a teteje ne piruljon meg –, a fóliát levesszük, a levét elpárologtatjuk, és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell-"torta" » Legegyszerűbb csirkemell » Színes csirkemell » Almás-sajtos rakott csirke
» Rakott cukkini Emyke módra » Brassói rakott káposzta » Borzas csirkemellfilé » Rakott gomba kiflivel
» Tejszínes rakott karfiol » Kukoricás rakott cukkini » Sült rakott csirkemell » Olaszos rakott tészta
» Parmezános csirkemell » Update1 rakott padlizsán » Darált hússal rakott penne » Párolt csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.