Tutireceptek.hu fejléc

Brassói rakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
75 dkg savanyúkáposzta,
50 dkg sertéslapocka,
1 csokor kapor,
1 dl ketchup,
só,
bors,
csombor,
3 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
kevés olaj.

Elkészítés:
Egy tűzálló tál aljába rétegezünk savanyúkáposztát, melyet sóval, borssal, csomborral és a finomra vágott kaporral megszórunk.
Erre teszünk egy pár szelet tenyérnyi nagyságú lapockát, amit előtte az olajban aranysárgára pirított hagymán elősütöttünk.
Szintén sózzuk, borsozzuk és rakunk rá egy kevéske ketchupot.
Erre szintén káposzta kerül és addig rétegezzük amíg a hozzávalók elfogynak.
A maradék ketchupot elkevejük a 3 dl tejföllel és a tetejére öntjük.
Ezt 2 óráig forró előmelegített sütőben sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vendégváró rakott tojás » Milánói rakott galuska » Klasszikus rakott káposzta » Édes-savanyú káposzta
» Rakott cukkini » Káposztás uborka saláta. » Majonézes káposztasaláta » Rakott csirkemell
» Bolognai tésztarakottas » Paradicsomos káposzta » Gombával rakott kel » Párolt vörös káposzta
» Kelkáposzta főzelék » Gombás rakott csibehús » Alföldi rakottas » Gombás-májas rakott karaj


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.