Tutireceptek.hu fejléc

Brassói rakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
75 dkg savanyúkáposzta,
50 dkg sertéslapocka,
1 csokor kapor,
1 dl ketchup,
só,
bors,
csombor,
3 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
kevés olaj.

Elkészítés:
Egy tűzálló tál aljába rétegezünk savanyúkáposztát, melyet sóval, borssal, csomborral és a finomra vágott kaporral megszórunk.
Erre teszünk egy pár szelet tenyérnyi nagyságú lapockát, amit előtte az olajban aranysárgára pirított hagymán elősütöttünk.
Szintén sózzuk, borsozzuk és rakunk rá egy kevéske ketchupot.
Erre szintén káposzta kerül és addig rétegezzük amíg a hozzávalók elfogynak.
A maradék ketchupot elkevejük a 3 dl tejföllel és a tetejére öntjük.
Ezt 2 óráig forró előmelegített sütőben sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztaleves tojással » Mediterrán rakott krumpli » Sajttal rakott burgonya » Sültcéklás savanyúkáposzta
» Rakott túrós-tészta » Brokkolis rakott tészta » Túrós rakott krumpli » Csirkehúsos rakott tészta
» Gombás rakott karaj » Serpenyős káposzta » Rakott piskóta » Kovászos savanyú káposzta
» Hússal rakott tök » Mustáros rakott csirkemell » Reszelt káposztasaláta » Brassói másképp


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.