Tutireceptek.hu fejléc

Libahússal rakott kel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6 szemelyre:

1 libaaprólék (kb. 1 kg)
só, 1 kg kelkáposzta
10 dkg rizs
1 evõkanál Vegeta
õrölt bors
késhegynyi õrölt
köménymag
1 kiskanál pirospaprika
2 tojás, 2 dl tejföl
a tepsi kikenéséhez:
olaj

Elkészítés:
Elõkészítése: a megtisztított és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vízbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom és fedõ alatt puhára fõzöm. Kicsontozom és ledarálom. A levét megõrzöm. Közben a kelkáposztát leve-leire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. A rizst megmosom, leszûröm.
Elkészítése: egy kikent tepsibe terítem a kelkáposzta
felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem a vegetával, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kellevelekkel befedem. A tojást 3 deci - a libaaprólék fõzõvizébõl mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit befedem, és elõmelegített forró sütõben 40 percen át párolom. Végül a tetejét aranysárgára pirítom.

Tanácsok:
Italajánlat: száraz fehérbor.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 534 kcal

A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott bab » Sajtos rakott karfiol 2 » Belga rakott krumpli » Francia rakott burgonya
» Gyors rakottas » Rakott krumpli másképpen » Vega rakottas » Rakott karaj
» Brassói rakott káposzta » Sonkás rakott rétes » Rakott egyveleg » Tejberizses almás rakottas
» Kedvenc spenótos rakottas » Rakott krumpli gazdagon » Rakott kel gombás rizzsel » Provence-i rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.