Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libahússal rakott kel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6 szemelyre:

1 libaaprólék (kb. 1 kg)
só, 1 kg kelkáposzta
10 dkg rizs
1 evõkanál Vegeta
õrölt bors
késhegynyi õrölt
köménymag
1 kiskanál pirospaprika
2 tojás, 2 dl tejföl
a tepsi kikenéséhez:
olaj

Elkészítés:
Elõkészítése: a megtisztított és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vízbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom és fedõ alatt puhára fõzöm. Kicsontozom és ledarálom. A levét megõrzöm. Közben a kelkáposztát leve-leire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. A rizst megmosom, leszûröm.
Elkészítése: egy kikent tepsibe terítem a kelkáposzta
felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem a vegetával, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kellevelekkel befedem. A tojást 3 deci - a libaaprólék fõzõvizébõl mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit befedem, és elõmelegített forró sütõben 40 percen át párolom. Végül a tetejét aranysárgára pirítom.

Tanácsok:
Italajánlat: száraz fehérbor.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 534 kcal

A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rakott tészta » Rakott tészta. » Mindent bele rakottas » Tejfölös rakott csirke
» Update1 rakott padlizsán » Búbos rakott hús » Diós-meggyes rakott kifli » Rakott mexikói tészta
» Rakott túrós laska » Rakott lencse » Sajtos rakott hús » Meggyes rakott piskóta
» Rakott alma » Rakott fincsi zöldbab » Tofus rakott zöldbab » Hamis túrós rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.