Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás csirkemell pikáns mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4, egyenként 15 dkg-os csirkemell szelet
10 dkg felaprított mandula
2 teáskanálnyi őrölt mandula
1 evőkanál liszt
1 tojás
2 evőkanál akácméz
2 evőkanál ecet
3 evőkanál olaj
só, bors

Elkészítés:
A felaprított mandulát 1 evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk. Folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen piruljon. Lehúzzuk a tűzről. Az őrölt mandulát teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
Előkészítünk 2 tálkát. Az egyikben összekeverjük a mandulát és a lisztet, a másikban az egész tojást kikeverjük egy evőkanál vízzel és ugyanannyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket megmártjuk a tojásban, majd meghempergetjük a mandulás lisztben. A maradék olajat a vajjal egy serpenyőben felforrósítjuk, a hússzeleteket belefektetjük, és 8-10 percig sütjük, majd jól lecsöpögtetjük. A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, beletesszük a mézet és az ecetet, 2-3 percig forraljuk. Ráöntjük a csirkére, majd meghintjük a pirított mandulaszilánkokkal.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirkemell almával » Csirkemell "izé"módra » Kelbimbós-mandulás tészta » Gombás csirkemellfilé
» Joghurtos csirkemell » Sajtos töltött csirkemell » Rizsgombóc kapormártással » Pikáns sajtmártás
» Pikáns nyúlpörkölt » Pikáns rizsgombóc » Currys thai csirkemell » Borzas csirkemell U1
» Sajtos májas csirkemell » Színes csirkemell » Csirkemelles palacsinta » Pikáns húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.