Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás csúsztatott palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a palacsintához
4 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 3,5 dl tej, 12 dkg liszt, porcukor, reszelt citromhéj, sütéshez olaj
a krémhez:
10 dkg cukor, 1,5 dl tej, 10 mandula, egy kis törött fahéj, 5-8 dkg tisztított mazsola, kis reszelt citromhéja, baracklekvár

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral meg a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejjel felengedjük, végül beletesszük a tojások fehérjébõl vert kemény habot is. Megforrósított olajban a palacsintáknak mindig csak az egyik felét sütjük meg (vastag palacsintákat kell sütni ebbõl a habos, könnyű masszából).
A következõ krémmel töltöttem meg, azt a felét amit nem sütöttem meg:
10 dkg cukrot egy edényben 1, 5 dl tejjel felfõzünk. Belekeverünk 10 darált mandulát, egy kis törött fahéjat, 5-8 dkg tisztított mazsolát, kis reszelt citromhéjat.
Félbe hajtjuk, majd ismét félbe. Egy tűzálló tálba helyezzük õket, minden palacsinta tetejére házi sárgabaracklekvárt teszünk egy kiskanállal, ami gyönyörűen elolvad rajta, és egy gyönyörű mázt képez a palacsintán.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos-rumos palacsinta » Banános-krémes palacsinta » Bécsi palacsinta 2 » Igazi amerikai palacsinta
» Pikáns húsos palacsinta » Mandulás gyümölcstorta » Babos palacsinta » Zöldborsós palacsinta
» Indonéz palacsinta » Zöldséges palacsinta » Töltött palacsintafelfújt » Gombás rakott palacsinta
» Sonkás palacsintabatyu » Narancsos-mandulás kifli » Amerikai túrós palacsinta » Cukkini palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.