Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mángold-nyél morzsával recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Mángold-nyél /szár/
kenyérmorzsa v.zsemlemorzsa
tejföl
reszelt sajt

vaj a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés:
A szép nagy, méretes mángold levelekből főzeléket vagy levest készítek spenót módjára, de a levélnyelet sem szabad eldobni.

Kb. 10-15 cm-es darabokra vágom, s késsel lehúzom róla a külső, vékony hártyaréteget.
Jól megmosom és sóval, kevés cukorral ízesített vízben pár perc alatt megfőzöm.
Közben kenyérmorzsát pirítok.
Egy jénai tálat kivajazok és a morzsa felét beleszórom, ráhelyezem a megfőzött mángold szárakat.
Tejföllel meglocsolom, ráteszem a morzsa másik felét és reszeltsajttal megszórom a tetejét.

Addig sütöm, míg a sajt megolvad és kicsit megpirul.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 541-542-es bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol vajas morzsával » Ananászos lilakáposzta » TOFU rántotta » Cukkinisaláta görögösen
» Krumplis gombafasírt » Spenótos-túrós wrap » Mediterrán lecsó » Bundázott sült hagyma
» Alfredo tészta » Zöld tészta » Gombás spárga » Hamis kacsazsír
» Vega rakott karfiol » Rántott sajt » Rakott krumpli kukoricával » Szerencsediós golyók


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.