Tutireceptek.hu fejléc

Mángold-nyél morzsával recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Mángold-nyél /szár/
kenyérmorzsa v.zsemlemorzsa
tejföl
reszelt sajt

vaj a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés:
A szép nagy, méretes mángold levelekből főzeléket vagy levest készítek spenót módjára, de a levélnyelet sem szabad eldobni.

Kb. 10-15 cm-es darabokra vágom, s késsel lehúzom róla a külső, vékony hártyaréteget.
Jól megmosom és sóval, kevés cukorral ízesített vízben pár perc alatt megfőzöm.
Közben kenyérmorzsát pirítok.
Egy jénai tálat kivajazok és a morzsa felét beleszórom, ráhelyezem a megfőzött mángold szárakat.
Tejföllel meglocsolom, ráteszem a morzsa másik felét és reszeltsajttal megszórom a tetejét.

Addig sütöm, míg a sajt megolvad és kicsit megpirul.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 541-542-es bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol vajas morzsával » Édes kölestál » Az én házi sajtom » Sárgarépa csőben sütve
» Müzlis palacsinta » Túrófasírt » Cukkinipuffancs » Töltöttgomba
» Sült zöldségek » Kínai citrommártás » Töltött paprika hús nélkül » Sajtos krumpligolyók
» Fasírt tojásból » Juhtúrós padlizsántekercs » Köles áfonyával, banánnal » Túrós rakottkrumpli


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.