Tutireceptek.hu fejléc

Mángold-nyél morzsával recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Mángold-nyél /szár/
kenyérmorzsa v.zsemlemorzsa
tejföl
reszelt sajt

vaj a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés:
A szép nagy, méretes mángold levelekből főzeléket vagy levest készítek spenót módjára, de a levélnyelet sem szabad eldobni.

Kb. 10-15 cm-es darabokra vágom, s késsel lehúzom róla a külső, vékony hártyaréteget.
Jól megmosom és sóval, kevés cukorral ízesített vízben pár perc alatt megfőzöm.
Közben kenyérmorzsát pirítok.
Egy jénai tálat kivajazok és a morzsa felét beleszórom, ráhelyezem a megfőzött mángold szárakat.
Tejföllel meglocsolom, ráteszem a morzsa másik felét és reszeltsajttal megszórom a tetejét.

Addig sütöm, míg a sajt megolvad és kicsit megpirul.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 541-542-es bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol vajas morzsával » Padlizsános vendégtál » Zsályás gnocchi » Répás sajtos rizs
» Rántott brokkoli variációk » Vega szója brassói » .Zöldborsós gombapörkölt » Zoldseges tavaszi tekercs
» Vegetáriánus pástétom. » Zöldpaprika rántva » Karalábéfasírt » Finom zöldségfasírt
» Juhsajt szezámos bundában » Padlizsános tészta » Karamellás zabkása » Narancsos müzli


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.