Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mángold-nyél morzsával recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Mángold-nyél /szár/
kenyérmorzsa v.zsemlemorzsa
tejföl
reszelt sajt

vaj a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés:
A szép nagy, méretes mángold levelekből főzeléket vagy levest készítek spenót módjára, de a levélnyelet sem szabad eldobni.

Kb. 10-15 cm-es darabokra vágom, s késsel lehúzom róla a külső, vékony hártyaréteget.
Jól megmosom és sóval, kevés cukorral ízesített vízben pár perc alatt megfőzöm.
Közben kenyérmorzsát pirítok.
Egy jénai tálat kivajazok és a morzsa felét beleszórom, ráhelyezem a megfőzött mángold szárakat.
Tejföllel meglocsolom, ráteszem a morzsa másik felét és reszeltsajttal megszórom a tetejét.

Addig sütöm, míg a sajt megolvad és kicsit megpirul.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 541-542-es bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol vajas morzsával » Piros-Sajtos brokkoli » Falafel - vegán » Avokádókrém
» Gombás kiflik » Brokkolis-krémsajtos penne » Kukoricapuffancs » Túróval töltött kifli
» Zoldseges tavaszi tekercs » Zöldséges rizsfasírt » Piemont-i fondü » Brokkoli bulgurral
» Az én zabpelyhes fasírtom » Fasírt édesburgonyából » Ínyenc csicsóka » Zöldségmakaróni


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.