Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Márványsajtos pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg pulyka mell
25 dkg Márvány sajt (nem Mizó, mert az kesernyés lesz)
1 csokor petrezselyem
15 dkg füstölt szalonna
1 ü. muskotályos bor

Elkészítés:
A pulykát és a szalonnát felszeletelem, a petrezselymet felaprítom és a sajtot elmarzsolom.
Egy sütő tál (jénai, kacsasütő, római tál)alját kirakom a felszeletelt szalonnával és elkezdem rétegezni rá a többi hozzávalót a következő sorrendben, amíg el nem fogynak:hús, morzsolt sajt, petrezselyem. A legtetejére már nem teszek petrezselymet, mert megégne.
Az egészet felöntöm a borral úgy hogy, háromnegyed részig töltse fel. (A maradékot jóízűen el lehet szopogatni amíg el nem készül.)Lefedem alufóliával, vagy az edény tetejével és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 60-70 perc alatt készre sütöm.
Köretként én francia krumplit adok hozzá.
Mi Szenteste ezt szoktuk enni.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Ha a krumplival együtt tesszük be, egyszerre sül meg és lehet is tálalni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bezica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parajos pulykamell » Sajttal töltött pulykamell » Sajtos pulykamell » Fonott pulyka
» Thai pulyka/csirkemell » Őszibarack pulykahússal » Sajttal rakott pulykamell » Pulykamedalion bundában
» Pulykamell Dubary módra » Furfangos pulykamell » Bajor pulykamell tekercs » töltött pulykamell
» Pulykahús másképpen » Zöldséges pulykafalatok » Gombás pulykamell » Göngyölt pulykamell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.