Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagyma krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csokor (25-30 db) medvehagyma levél
2-3 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl főzőtejszín
kevés ételízesítő vagy 1 leveskocka
kevés olaj
só,bors izlés szerint, őrölt szerecsendió

Tálaláshoz:

tejföl
pirított zsemlekockák,vagy levesgyöngy
és/vagy reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
A hagymát felkockázom, és kevés olajon megdinsztelem. A nagyjából összevágott

medvehagymaleveleket rádobom és megfonnyasztom, párolom kicsit, majd a fokhagyma gerezdeket is bele préselem, összekeverem és elzárom alatta a gázt.

Egy másik edényben felteszem főni a felkockázott burgonyát az ételízesítővel és sóval. Amikor

megfőtt, anélkül, hogy leszűrném, hozzáteszem a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozom. Annyi vízzel hígítom, hogy bársonyos, sűrű krémleves állaga legyen. Hozzáadom a sót, a tejszínt, a bgorsot, a frissen reszelt szerecsendiót és összeforralom.

Tálaláskor levesgyöngyöt, , vagy pirított zsemlekockát teszek hozzá és egy kkanál tejfölt, esetleg reszelt füstölt sajttal is megszórom. Különleges ízű, finom leves.

Tanácsok:
Ha az állaga nem lenne elég sűrű, étkezési keményítővel lehet még dúsítani

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Ficánka5


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalma krémleves » Karácsonyi borkrémleves » Zellerkrémleves diétásan » Zöldség Krémleves
» Hideg szilvakrémleves » Üde krémleves parajjal » Málnakrémleves hidegen » Póré krémleves
» Brokkolikrémleves » Krémleves almából » Savanyú káposzta krémleves » Kelbimbó krémleves
» Sárgadinnye krémleves » Eperkrémleves mentával » Narancsos répakrémleves » Medvehagymás pesto


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.