Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi csirke raguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg csirkeaprólék
3-3 szál sárga-, fehérrépa
3 dkg vaj
1 dl tejföl
2 evőkanál liszt

delikát
2 db babérlevél

Elkészítés:
Az aprólékot és a megtisztított, hosszában elvágott zöldséget sóval és babérlevéllel megfőzzük. A vajból és 1 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, és besűrűsítjük vele a levest. Ezzel is egy rövid ideig forraljuk, majd a 2 dl tejfölt egy evőkanál liszttel összekeverjük, és ezt is a leveshez adjuk.
Én addig szoktam még forralni amíg a tejfölös csomók szétesnek, és krémes lesz a leves.


A receptet beküldte: Zsandrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös csirke másképp » Almás csirkevagdalt » Csirkemelles rántotta » Csirkés -Gombás batyu
» Zöldséges csirkezúza » Spárgás csirke » Saláta csirkemájjal » Fincsi csirkemell
» Petrezselymes csirke » Brokkolis csirkemell 1. » Csírke csikok finoman » Tejszínes spanyol csirke
» Tárkonyos raguleves 2. » Csirkés rakott tészta » Csirkemáj római tálban » Csirke sajtmártásban


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.