Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi csirke raguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg csirkeaprólék
3-3 szál sárga-, fehérrépa
3 dkg vaj
1 dl tejföl
2 evőkanál liszt

delikát
2 db babérlevél

Elkészítés:
Az aprólékot és a megtisztított, hosszában elvágott zöldséget sóval és babérlevéllel megfőzzük. A vajból és 1 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, és besűrűsítjük vele a levest. Ezzel is egy rövid ideig forraljuk, majd a 2 dl tejfölt egy evőkanál liszttel összekeverjük, és ezt is a leveshez adjuk.
Én addig szoktam még forralni amíg a tejfölös csomók szétesnek, és krémes lesz a leves.


A receptet beküldte: Zsandrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos sültcsirke » Csirkehúsos torta » Csirkés Waldorf-cipó » Diétás gyümölcsös csirke
» Borsos csirke » Tejfölös sertésraguleves » Zöldborsós pulykaraguleves » Csirkemájkrém
» Sóban sült csirke » Csirkecomb kertészné módra » Barackos tejszínes csirke » Citromos csirke más módon
» Csirkecomb pékné módra » Csirkecombok "Toros"-módra » Csirkehúsos burgonyasaláta » Ananászos csirkemell 2.


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.