Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi csirke raguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg csirkeaprólék
3-3 szál sárga-, fehérrépa
3 dkg vaj
1 dl tejföl
2 evőkanál liszt

delikát
2 db babérlevél

Elkészítés:
Az aprólékot és a megtisztított, hosszában elvágott zöldséget sóval és babérlevéllel megfőzzük. A vajból és 1 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, és besűrűsítjük vele a levest. Ezzel is egy rövid ideig forraljuk, majd a 2 dl tejfölt egy evőkanál liszttel összekeverjük, és ezt is a leveshez adjuk.
Én addig szoktam még forralni amíg a tejfölös csomók szétesnek, és krémes lesz a leves.


A receptet beküldte: Zsandrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben sült csirkecombok » Sajtos-ananászos csirke » Csirkepaprikás puliszkával » Jászsági csirkemáj
» Raguleves ( 4 személyre) » Csirkekuglóf * » Kaukázusi csirkecombok » Csirkehúsos rizottó
» Brokkolis csirkemell II. » Magyaros rakott csirke » Citromos-mézes csirke » Curry csirke
» Tejszínes csirkemell ragu » "Ezersziget" csirke » Francia tárkonyos csirke » Római csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.